מתכונים לאוזני המן עם ספירולינה טרייה

מתכונים לאוזני המן עם ספירולינה טרייה

מוזמנים להיכנס לפה ולצפות בשידור של מנכ"ל החברה המספר על המתכונים הנהדרים שלנו

 

מצרכים:

1 כוס (140 ג') קמח לבן

רבע כפית אבקת אפיה

60 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפ' החדר (לא חמאה מומסת. יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)

רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן

חלמון צהוב של ביצה

למילוי: ממרח לבחירתכם –

1. מילוי שוקולד לבן, מחית פיסטוק, ספירולינה וקראמבל מלוח

2. מילוי פרג, תפוז סיני מסוכר וספירולינה

3. מילוי חמאת בוטנים, שוקולד נוטלה, ספירולינה ובייגלה מלוח.

לקישוט: אבקת סוכר

 

תהליך ההכנה:

-נחמם תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

 

-נערבב היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. נוסיף סוכר, חמאה וחלמון ביצה ונערבב. נלוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- נוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-נפזר מעט קמח על משטח עבודה ונרדד את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 20 דקות ורק אז נרדד).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס"מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

 

-נסגור כל עיגול למשולש ונהדק היטב את השוליים (אחרת הן עלולות להיפתח בזמן האפייה).

 

-נניח על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.

 

נפעיל טיימר (18 דק’)

 

 

נצנן בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ונפזר אבקת סוכר.

 

בתאבון ולבריאות!

*קרדיט על המילוי והצעת ההגשה: השף אייל לביא