יהודית לוי/ מוס גבינה ספירולינה לימוני.

יהודית לוי/ מוס גבינה ספירולינה לימוני.
מצרכים:
14 גרם אבקת גלטין
70 מ''ל מים
1/2 קג גבינה 9%
1 שמנת חמוצה
גרידה מלימון אחד
כוס ורבע סוכר
2 חלבונים
1 שמנת מתוקה
20 גרם ספירולינה מופשרת

הוראות הכנה:
1. שמים את הגלטין והמים בקערה ( שיכולה להכנס למיקרו), מערבבים ושמים בצד.
2. בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, גרידת הלימון וחצי כוס סוכר
3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, מעבירים את הקצף לתערובת הגבינות. מקפלים קלות.
4. מקציפים את השמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר, מקפלים עם תערובת הגבינות.
5. ממיסים את הג'לטין (שהתגבש בינתיים) במיקרו 30 שניות.
6.ערבוב הג'לטין: מעבירים לג'לטין מצקת מתערובת הגבינות הקצף והקצפת, ומערבבים במהירות, מוסיפים עוד מצקת ומערבבים עד שאין גושים.
מוזגים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים לעיסה אחידה.

7. לוקחים כוס מהתערובת לקערה נפרדת ומערבבים עם הספירולינה.
8. מוזגים לכלים מתאימים , כוסיות או תבנית סיליקון את התערובת הלבנה, מוזגים בעזרת כף נקודות מהתערובת הירוקה, אפשר להשאיר כך ואפשר לקשקש בעזרת סכין או קיסם ליצירת מראה משוייש.
* אפשר לקשט בפירות יער
אם רוצים להכין את העוגה בתבנית עם בסיס, אפשר להמיס 100 גרם שוקולד לבן ולערבב עם כוס עד כוס וחצי פצפוצי אורז, לשטח בתבנית ההגשה, לקרר 10 דקות לפני שמוזגים מעל את
המוס.
 
לקרר לפחות 4 שעות במקרר. ( או שעתיים במקפיא.