יהודית לוי/קיש ספירולינה עם חציל וגמבה קלויים

יהודית לוי/קיש ספירולינה עם חציל וגמבה קלויים
טבעוני, ללא גלוטן.

רכיבים:
לבצק:
250 גרם קמח ( ללא גלוטן תערובת של 125 גרם קמח אפונה ירוקה, 25 גרם קמח אורז לבן, 50 גרם קורנפלור)
כפית שטוחה מלח
כפית סוכר
קפסולת ספירולינה טרייה 20 גרם 
חב' גבינת שמנת טבעונית קלאסית/שום שמיר
1/3 כוס מים

למלית:
1 חציל
2 גמבות
כוס קרם קוקוס ( אפשר גם שמנת סויה)
1/4 כוס קונפלור
2 כפות קמח דוחן ( אפשר כל קמח)
כפית אבקת שום
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה.
10 גרם ספירולינה.
כף רסק עגבניות
2 כפות שמן זית להברשה

הוראות הכנה:
לערבל במיקסר עם וו גיטרה את כל רכיבי הבצק חוץ מהמים עד שהתערובת פירורית מאוד,
להוסיף מים כף אחרי כף עד שנהיה בצק רך וגמיש, אך לא דביק.
לקרר את הבצק, לפחות שעתיים.
בנתיים להכין את הירקות למילוי,
לשרוף את החציל והפלפלים על הגז או בסיר חשמלי ( של פיתות), לקלף, לסנן ולקרר טוב.
לקצוץ את החציל
לחתוך לרצועות את הגמבה.

לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהפוך על תבנית מתאימה, עם שאריות הבצק לסגור חורים, להצמיד לדפנות ולרפד טוב, להדק בעזרת האצבעות.
לקרר ל10 דקות, לחורר במזלג ולאפות כ10 דקות על 160 מעלות.
להכין את המלית:
בקערה לשים את החציל, קרם קוקוס, קמח, א.אפיה ותבלינים. עם מטרפה לערבב טוב שלא יהיו גושים.

הרכבת הקיש:
לאחר שהבצק התקרר ,
1. למרוח כף רסק עגבניות על תחתית הבצק
2. למזוג את המלית- להשאיר חצי כוס מלית בצד.

3. לסדר את רצועות הגמבה על קרם החציל. אני סידרתי ספירלה.
4. לערבב את המלית שנשארה עם 10 גרם ספירולינה עד שהצבע אחיד, בעזרת שקית זילוף או כפית לפזר על קיש. שלא יסתיר את רצועות הגמבה

5. לאפות כחצי שעה על 170 מעלות (תוכנית טורבו) עד שמשחים.
6. כשמוציאים מהתנור להבריש עם שמן זית. ( לא חובה אבל נותן ברק יפה)