כדורי חמאת בוטנים, ספירולינה ושיבולת שועל בציפוי שוקולד

כדורי חמאת בוטנים, ספירולינה ושיבולת שועל בציפוי שוקולד

איזה כיף של חטיף מתוק, סופר קל ומהיר להכנה, שתענוג לדעת שהוא גם מכיל כל כך הרבה דברים טובים. אפשר כמובן לנקד אותו בבוטנים או באגוזים קצוצים, פירות מיובשים (מי אמר גוג'י ברי?), להוסיף שבבי קוקוס ועוד עניינים. גם כאן אני ממליצה בחום להכפיל כמויות.

חומרים ל-12 כדורים

1 כוס (85 גרם) שיבולת שועל דקה, מהירת הכנה
20 גרם (קופסא) ספירולינה טרייה, מופשרת
כ-1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית, חלקה
1 כף אבקת סוכר או סירופ מייפל
קמצוץ מלח (לא חובה)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כפית שמן
כ-1 כף חמאת בוטנים

+ מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט חמאת בוטנים או שיבולת שועל ואפשר גם להעביר להתייצבות קלה במקרר או במקפיא (אני לא הייתי צריכה).
+ מכדררים (בידיים יבשות הפעם) את התערובת לכדורים בקוטר של 3-4 ס"מ ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

הקסם הירוק. כדורי חמאת בוטנים משודרגים

+ ממיסים את השוקולד (הכי פשוט במיקרו אבל אפשר גם מעל סיר עם מים רותחים) לקבלת קרם חלק, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
+ טובלים את הכדורים הירוקים בשוקולד המומס – אפשר מכל הכיוונים ואפשר רק חצי. מוציאים מהשוקולד במזלג, כדי ששאריות השוקולד יטפטפו חזרה לקערה. מניחים על המגש ומאחסנים במקרר למשך כחצי שעה, עד שהשוקולד מתקשה.

טובלים ונהנים. דרך מצויינת לחבב את האצה הירוקה על הילדים

+ מעבירים כף של חמאת בוטנים לשקית סנדוויץ' קטנה (אם החמאה נוקשה אפשר לחמם אותה מעט לריכוך). גוזרים את פינת השקית כך שייווצר חור קטנטן ומזלפים על הכדורים איך שאוהבים. מגישים מיד או מאחסנים במקרר בקופסא אטומה.