מאפינס ברוקולי וספירולינה-טבעוני/ איתמר גלזר

מאפינס ברוקולי וספירולינה-טבעוני/ איתמר גלזר
מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 חבילת פרחי ברוקולי\כרובית קפואה
2 בצלים גדולים
3 גבעולים של בצל ירוק
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית/ 100 גרם חמאה טבעונית
1 כוס חלב אורז/שקדים/סויה
1/2 כפית מלח
2 חבילת ספירולינה קפואה
2 כפיות חרדל דיז’ון
1 כוס גבינה טבעונית בטעם מוצרלה (לא חובה)
תבלינים: פלפל שחור, כמון, אבקת שום, פטרוזיליה -כמה שאוהבים
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
2. שוטפים את פרחי הברוקולי במים חמים, מסננים
3. מעבירים למעבד מזון (אין צורך לבשל את הברוקולי).
4. מוסיפים את הקינואה, הבצל הלבן והירוק, שום, ומעבדים בכמה פולסים בודדים עד לקבלת מרקם גס ועבה (חשוב לא להגיע לעיסה חלקה, רק לעיסה קצוצה.)
5. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
6. מרפדים כוסות נייר בתערובת רק עד 3/4 (לא עד הסוף).
7. אופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד שהמאפינס מקבלים צבע כהה בחלקם העליון.
8. מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר 10 דקות לפני שמגישים.