מאפינס ברוקולי כרובית ואגוזים בציפוי פסטו ספירולינה. /איתמר גלזר

מאפינס ברוקולי כרובית ואגוזים בציפוי פסטו ספירולינה. /איתמר גלזר
מצרכים ל-16 מאפינס קטנים
או פשטידה אחת גדולה.
1 קוטג’ 5%
2 כפות גבינה לבנה
3 ביצים
4-5 כפות שמן זית
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (קשקשבל, מוצרלה או כל גבינה שבא לכם)
3/4 כוס קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 ברוקולי\כרובית – ראש אחד גדול או חצי חצי (אפשר קפוא אבל לשטוף ולסנן את הנוזלים)
כפית שטוחה מלח
פלפל
2 קפסולות ספירולינה מופשרות
חצי כוס אגוזים
אופן הכנה:
– שוטפים את הברוקולי והכרובית קוצצים את דק, אפשר עם הגבעול ואפשר בלי.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים.
בהתחלה לערבב עם מטרפה ואחר כך עם כף.
– משמנים היטב תבנית שקעים, עדיף סיליקון אם יש לכם (ואפשר גם בתוך מנז’טים), ומעבירים את הבלילה לתוך השקעים כמעט עד לגובה השקע.
לפזר מעל אגוזים, אפשר גם שומשום, גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 18-25 דקות או עד שהחלק העליון מקבל צבע זהוב עדין.
פסטו ספירולינה
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס גבינת פרמזן (לא חובה)
1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים
1/2 כוס שמן זית כתית
מלח
1 קפסולת ספירולינה
הוראות הכנה:
לטחון הכל בבלנדר עד שיוצא ממרח אחיד
לפזר מעל הקאפ קייקס-אפשר לקשט עם פרזמן ועגבניות שרי