מתכון לארוחת בוקר בריאות - כריך וסלט עם ספירולינה

מתכון לארוחת בוקר בריאות - כריך וסלט עם ספירולינה | Algaemor  spirulina

אין כמו לפתוח את הבוקר עם ארוחת בריאות מפנקת, כל היום אחר כך נראה אחרת לגמרי ומלא באנרגיות טובות. בואו נכין ביחד כריך מלחם דגנים עם ממרח טחינת ספירולינה, אבוקדו, ביצה קשה, נקניק וחסה, מלווה בסלט עם פרוסות אבוקדו וטחינה ירוקה.

 

זמן הכנה:

כ-15 דקות.

 

מצרכים:

 

 

2 פרוסות לחם

1 קפסולת ספירולינה

1 אבוקדו

טחינה גולמית

1-2 שיני שום 

חצי לימון

1 ביצה קשה

1 פרוסת נקניק

עלי חסה

מעט מלח ופלפל

סלט קטן בצד לבחירתך

 

אופן ההכנה:

הכנות:

לפני הכל, נוציא את קפסולת הספירולינה וניתן לה להפשיר עד שתהפוך לנוזלית (לא חובה, אבל זה מקל על הערבוב אחר כך עם הטחינה). בזמן שהיא מפשירה מעט, נחתוך את האבוקדו ואת הביצה הקשה לפרוסות בעובי בינוני. כעת נשטוף 2-3 עלי חסה וניתן להם להתייבש קצת בצד. אם עוד לא הכנתם, זה זמן טוב להכין סלט קטן שילווה את המנה.

טחינה ירוקה:

כעת נתחיל בהכנת ממרח הטחינה הירוקה שלנו:

נערבב בקערה את הטחינה הגולמית עם הלימון, קפסולת ספירולינה ומעט מים עד להשגת המרקם הרצוי. לאחר מכן נוסיף את השום (כתוש) ומעט מלח ופלפל. .

כריך ירוק:

לאחר מריחת הטחינה על גבי פרוסות הלחם, נפזר כמחצית מפרוסות האבוקדו ומעל לכך את הביצה הקשה. מעל לכל הטוב הזה הניחו את הנקניק ואת החסה, פזרו מעט מלח ופלפל. 

אופן ההגשה:

סגרו את הכריך וחתכו אותו לחצי באלכסון לצורך הגשה יפה ומעוררת תיאבון.

על סלט העלים פזרו עוד מהטחינה ולאקסטרא פינוק הוסיפו גם את שארית האבוקדו.

בתאבון!!!