עוגת גבינה עם תותים קיווי וספירולינה /איתמר גלזר

עוגת גבינה עם תותים קיווי וספירולינה /איתמר גלזר
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס ביסקוויטים:
250 גרם ביסקוויטים
120 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
למלית הגבינה:
450 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 25-30% שומן
500 גרם (2 מכלים) גבינה לבנה 9% שומן
200 גרם סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מיץ מלימון\תפוז
חצי כוס קמח
4 ביצים L
לציפוי שמנת
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 כף סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
לציפוי קיווי-ספירולינה
4-5 קיווי טרי
2 חבילות ספירולינה קפואה
2 כפות סוכר.
1-2 כפות קורנפלור
לקישוט וזיגוג:
300-400 גרם תותים טריים, חתוכים לפרוסות
2-3 קיווי טרי
4 כפות ריבת תות
1-2 כפות מים רותחים
הוראות הכנה:
בסיס ביסקוויטים:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומעבדים עד שמתקבלים פירורים לחים.
3. מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות בתבנית משומנת מעט, ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.
4. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר לפני הוספת המילוי.
מלית גבינה:
5.בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, סוכר, מיץ תפוזים, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.
7. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד שהוא נטמע בבלילה.
8. יוצקים את מלית הגבינה בתוך הבסיס האפוי.
9. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 60-70 דקות או עד שהעוגה זהובה, תפוחה מעט והיא רוטטת קלות במרכז.
10.מצננים כ-10 דקות לפני הוספת הציפוי
.
ציפוי:
11. בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה, סוכר ווניל לתערובת אחידה.
12. יוצקים את ציפוי השמנת על גבי העוגה ומחזירים לתנור חם (אך מכובה) למשך 5-6 דקות.
ציפוי קיווי- ספירולינה
13.טוחנים במגי-מיקס את הקיווי הספירולינה והסוכר, מסננים, מוסיפים קורונפלור בהתאם למרקם שמתקבל (צריך להיות די סמיך)
14. יוצקים על גבי שכבת השמנת במרכז העוגה אחרי קירור ראשוני.
15. מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור מוחלט במקרר במשך 7-8 שעות.
פורסים את התותים והקיווי לפרוסות דקות ואחידות, ומסדרים בצורת מניפה על גבי הציפוי.
בכלי קטן מחממים יחד ריבה ומים במיקרוגל עד שמתקבלת תערובת אדומה ודי נוזלית.
מברישים את התותים בריבה בנדיבות ומגישים.