עוגת שמרים - קראנץ שוקולד וספירולינה טבעונית/ איתמר גלזר

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד וספירולינה טבעונית/ איתמר גלזר
מרכיבים:
840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה טבעונית רכה מאוד
2 כפות שמרים יבשים / 50 ג’ שמרית טריים
כוס חלב סויה
כוס מים
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)
כפית דבש
מילוי:
ממרח שוקולד השחר העולה פרווה\ צ'וקטה
2 חבילות ספירולינה קפואה- 40 גרם
סירופ:
200 ג’ סוכר (כוס)
240 מ”ל מים (כוס)
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.
2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד למלבן,
3. הכנת מילוי- לחמם במיקרו את ממרח השוקולד כ30 שניות, להוסיף את הספירולינה- 
 
4. למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה ולהדק בקצוות.
5. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 180 מעלות. להבריש את הרולדות בסילאן ומים חמים ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
6. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
למי שלא רוצה לאכול מיד כדי להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.
הערות:
מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.