פוקאצ'ה תרד-ספירולינה עם קוביות בטטה וברוקולי

פוקאצ'ה תרד-ספירולינה עם קוביות בטטה וברוקולי
מתכון מעולה לפוקאצ'ה עם רוטב קר של תרד ספירולינה. מוגש עם קוביות בטטה תירס וגבינת מוצרלה. 

שלבי הכנה:
מכינים פוקאצ'ה (ניתן לקצר את המתכון ולקנות בסיס בצק מוכן)
בכל מקרה זה המתכון לבצק הפוקאצ'ה:

מצרכים (4 פוקצ'ות):
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
מערבבים בקערה קמח עם שמרים וסוכר.
מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות לפחות
מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה) בגודל 30X9 ס"מ.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
יוצרים בבצק שקעים/גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס.
לרוטב ספירולינה ותרד:
נכניס למערבל מזון צרור עלי תרד בערך שני כוסות, 40 גרם ספירולינה טריה, 3 שיני שום וכוס וחצי חלב קוקוס, טוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד.

לתוספות מעל:
מכניסים לתנור את קוביות הבטטה שחתכנו משני בטטות. ושולקים את הברוקולי במים רותחים.
 
מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור, מחכים 5 דקות, ומורחים את הרוטב מעל. 
מפזרים מעל גבינת מוצרלה , קוביות בטטה, תירס וברוקולי.
פיצה ספירולינה תרד
 
בתאבון!