פסטו-לינה ממרח פסטו על בסיס ספירולינה

פסטו-לינה ממרח פסטו על בסיס ספירולינה
המרכיבים:
2 צרורות בזיליקום טרי
2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית משובח (ולפי הצורך)
1 חפיסת ספירולינה טרייה מזן קדרון
100 גרם פרמזן (אפשר להוסיף/להחסיר לפי הטעם)
2 כפות צנוברים קלויים (אלמנט ההפתעה: אפשר להחליף ב-1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים)


אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים (למעט הספירולינה והשמן) למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מרקם של משחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, ובכל הוספת שמן מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות ספורות. כשהתערובת מקבלת את המרקם הרצוי (אנחנו אוהבים להשאיר כמה צנוברים/אגוזים שלמים בממרח), מוסיפים מעט שמן ואת חפיסת הספירולינה, מערבבים לשתי שניות נוספות, וזהו. הפסטולינה שלנו מוכנה.


הצעת הגשה:
תמרחו את הפסטולינה על לחם שיפון (או לחם מקמח מלא), הניחו חתיכת סלמון כבוש (הצמחונים יכולים לוותר, כמובן) ומעליה פרוסה דקה של גבינת עזים משובחת. נפלא כמנות פתיחה מעוררות התפעלות לאורחים רעבים.