קינוח שכבות שמנת ספירולינה קיווי ופירות יער//איתמר גלזר

קינוח שכבות שמנת ספירולינה קיווי ופירות יער//איתמר גלזר
מצרכים (10-14 כוסות):
ציפוי פירות יער:
2 כוסות (230 ג') תערובת פירות יער מוקפאים
חצי כוס (120 מ"ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג') סוכר
לציפוי קיווי-ספירולינה
4-5 קיווי טרי
2 חבילות ספירולינה קפואה
2 כפות סוכר.
1-2 כפות קורנפלור
קרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ"ל)
חצי כוס (100 ג') סוכר
4 כפות מלאות (50 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (120 מ"ל) חלב קר
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
פירורים קראמבל- לעצלנים אפשר לעשות עם פתי בר\עוגיות לוטוס
כוס (140 גרם) קמח לבן
2 כפות גדושות (35 ג') סוכר
50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
2 כפות (16 ג') שמן
חלמון ביצה או 1-2 כפות מים (*לפי הצורך
גרסא לעצלנים עם פתי בר\עוגיות לוטוס
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
4 כפות סוכר.
הכנת פירורים קראמבל:
1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית מעט פירורית.
2. פורשים נייר אפיה בתבנית ומשטחים את התערובת על נייר האפיה (בעזרת האצבעות). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה קלה.
3. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר. לאחר שהבצק התקרר
4. מפוררים אותו לפירורים קטנים.
גרסה עצלנית
5. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומעבדים עד שמתקבלים פירורים לחים.
הכנת רוטב פירות יער:
טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני\נינגה את החומרים (פירות יער, מים וסוכר) עד לקבלת מחית אחידה.
(ניתן להוסיף כף קורונפלור במקרה והמחית יוצאת דלילה מדי
ציפוי קיווי- ספירולינה
טוחנים במגי-מיקס את הקיווי הספירולינה והסוכר, מסננים, מוסיפים קורונפלור בהתאם למרקם שמתקבל (צריך להיות די סמיך)
יוצקים על גבי שכבת השמנת במרכז העוגה אחרי קירור ראשוני.
הכנת קרם גבינה: מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.
עיצוב הכוסות:
1. מניחים בתחתית כל כוס 3 כפות מהקראמבל.
2. מעל מזלפים קרם גבינה (מומלץ להשתמש בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה בקצה).
3. 2 כפות מרוטב הקיווי ספירולינה
4. קרם גבינה נוסף
5. רוטב פירות יער\עוד שבכת קרמבל