שוקולד בריא וטעים במיוחד!

שוקולד בריא וטעים במיוחד!

הרבה מאוד אנשים אוהבים שוקולד. אבל לרוב האהבה הזו מרגישה כחטא ומלווה ברשות אשמה. שוקולד בהרבה מקרים מתקשר לסוכר לבן ולא בריא- זו הסיבה אבל הקקאו עצמו שממנו מייצרים את השוקולד עצמו דווקא נחשב למזון על!.

אז לרגל יום השוקולד הבינ"ל החלטנו להתייחס קצת יותר בהרחבה לשוקולד ולאפשרויות להפוך מתכונים שונים בשילוב שוקולד טעים גם לבריאים הרבה יותר!

וכדי להגיע לשוקולד כמה שיותר בריא וטעים הכי כדאי להכין אותו בעצמנו לבד בבית. 

בשוקולד שנכין נוכל לעשות שימוש בציפויי עוגה, בקינוחים בעוגיות ובעוגות.


בשלב ראשון חשוב מאוד לבחור שוקולד שמכיל כמה שיותר אחוזי קקאו.

כדי לשמור על הערכים התזונתיים הגבוהים חשוב לבחור את המוצרים שכוללים את המרכיבים הטריים האיכותיים בכמות הגבוהה ביותר. (כדאי תמיד שיהיה פרווה ולא חלבי עם כמה שפחות כימיקליים/משמרים /מתחלבים /סוכרים וכד'). 

את הספירולינה הטרייה נצרף לשוקולד בשלבים מאוחרים יותר כדי לשמור על הטריות של הספירולינה ולא לאבד מהערכים התזונתיים שלה.

אז מה כדאי לקנות שיהיה בבית להכנת המתכונים בהמשך?

 - אבקת קקאו 

 - קקאו ניבס 

- חמאת קקאו

- מייפל טהור

- שמן קוקוס כבישה קרה

- סילאן טהור

- טחינה

- קפסולות ספירולינה טרייה

- אבקת מאקה

- שקדים טחונים/שלמים

- אגוזים טחונים/שלמים

- חמאת בוטנים/שקדים/אגוזים

- שיבולת שועל דקה

- קוקוס על צורותיו

- פירות טריים או יבשים (אוכמניות, גוג'י ברי, דובדבנים)


ביקשנו מאיריס גרינשפון- מאמנת ומרצה לשינוי הרגלים לבריאות לילדים ומשפחה,  כמה מתכונים להכנת מוצרי שוקולד פשוטים להכנה וטעימים להפליא: 

לדברי איריס חשוב להיזהר כי "בrגע שהתוועדתם לטעמו המדויק של שוקולד איכותי בייתי- קשה לחזור אחורה. Once you tasted black- you can never go beck"


רוטב שוקולד נוזלי-נשמר בחוץ/או מוצק (טוב למריחה) נשמר במקרר 

רכיבים:

- שליש כוס שמן קוקוס נוזלי (להמיס על באן מרי)

- שליש כוס ממרח שקדים

- שליש כוס סילאן טהור

- כף אבקת קקאו איכותי

- 20 גרם של ספירולינה טרייה

אופן ההכנה:

יש לערבב בצורה אחידה את כל הרכיבים לתערובת אחידה. את התערובת שנוצרת אפשר לייעד לציפוי לעוגה/פונדו בצורתם הנוזלית או כממרח אחרי שעה של קירור במקרר.

 

שוקולד אמיתי עם הפתעות ומזונות על

רכיבים:

- כוס מוצקי קקאו

- חצי כוס חמאת קקאו

- 4 כפות מייפל טהור

- 20 גרם ספירולינה טרייה 

- כוס תוספות לפי בחירה- אגוזים /פירות טריים 

אופן ההכנה:

יש להוציא קפסולת ספירולינה טרייה מהמקפיא 

את מוצקי הקקאו וחמאת הקקאו יש להמיס יחד על באן מרי

להוסיף 4 כפות מייפל טהור ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

לשלב לתערובת האחידה בטמפרטורה פושרת את קפסולת הספירולינה המופשרת ולערבב עד לקבלת עיסה במרקם וצבע אחידים.

להוסיף תוספות לפי הטעם ולערבב שוב.

להעביר לקעריות הגשה ולהקפיא למינימום של חצי שעה.

 

כדורי שוקולד עם ספירולינה 

למתכון הקודם ניתן להוסיף חצי כוס שיבולת שועל /אגוזים ושקדים טחונים 

ליצור כדורונים ולגלג בציפוי יבש לבחירתכם: (קוקוס /אגוזים וכד')

את הכדורים המוכנים יש לשמור במקרר.