שאלות ותשובות

 Tel: 1-801-227-272‏
Support@algae.co.il

 מור (ק.ב.) אינטרנשיונל בע"מ תל מונד

 משלוחים חינם בהזמנה
מעל 200 ש"ח

 מחלקת שירות ומכירה
ראשון עד חמישי בין השעות 08:00 - 18:00

שאלות נפוצות

כיצד צורכים ספירולינה?

אז, יש בידכם ספירולינה משובחת, ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתה? איך אוכלים את זה, בעצם?
קודם כל כדאי לדעת, שבניגוד לספירולינה בצורתה היבשה (אבקה/טבליות/פתיתים).

לספירולינת קדרון אין כל טעם לוואי או ריח כלשהו, ולכן קל מאוד לשלב אותה במגוון רחב של מאכלים ומשקאות,
מבלי שהיא תשתלט על טעמם - ממיצים ושייקים, דרך רטבים וממרחים ועד לסלטים ולקינוחים מיוחדים.
עם זאת מומלץ לא לחמם אותה כדי לא לפגוע בהרכבה התזונתי.

קבלו מאיתנו מתכונים מומלצים והצעות הגשה.

צריכת ספירולינה טרייה על בסיס יומיומי תסייע בחיזוק הגוף, במניעת מחלות ובאישוש אחרי אימונים.
את הספירולינה מזן קדרון ניתן לשמור בהקפאה עד לפרק זמן של שישה חודשים (תאריך התפוגה מופיע מעל גבי המארז שרכשתם).

מהו המינון היומי המומלץ של ספירולינה טרייה?

ברחבי הרשת אפשר למצוא המלצות שונות (ולעתים אף משונות) לאופן צריכת הספירולינה ולמינון היומי המומלץ,
אך למרבה הצער מרביתן אינן מסתמכות על עובדות או על מחקרים כלשהם. בנוסף, כדאי לדעת כי קיים הבדל בין צריכה הספירולינה בצורתה היבשה (אבקה/כדורים/פתיתים) לבין צריכתה בצורתה הטרייה.

המינון היומי המומלץ הוא 15 גרם לאדם בוגר. ניתן לצרוך את הספירולינה בכל שעות היום אך המלצתנו היא לצרוך אותה בשעות הבוקר או באמצע היום בכדי ליהנות מעירנות ומחיוניות מוגברות בהמשכו.

ספורטאים, לאחר אימון עצים, יכולים לצרוך גם 30-40 גרם, רצוי מיד לאחר האימון. הספירולינה מומלצת במיוחד לבני הגיל השלישי בזכות הרכבה התזונתי העשיר והספיגה המלאה שלה בדם. היא קלה לעיכול ויכולה להשתלב בכל משקה או ארוחה.

מה ההבדל בין ספירולינה טריה לבין אבקת ספירולינה או טבליות ספירולינה?

צריכת הספירולינה בצורתה הטבעית מאפשרת ספיגה יעילה ומהירה יותר של נוגדי החמצון, המינרלים והוויטמינים, ובשילוב בתפריט היומי היא מספקת לגוף את שלל הרכיבים התזונתיים הדרושים לו. כדאי לדעת, כי תהליך ייצור האבקה כולל חימום לטמפרטורה גבוהה וחשיפה ללחץ גבוה, אשר פוגעים בצורה משמעותית בערכיה התזונתיים של הספירולינה - החלבונים וחומצות האמינו עוברים דנטורציה ומשתנים, מולקולות רגישות לחום כמו ויטמין A, E, C ו-B מתפרקות, מתרחש תהליך חמצון של חומצות שומן חיוניות ומחקרים הצביעו על ירידה של כ-40 אחוז בריכוז הפיקוציאנין וכ-10 אחוז בריכוז הבטא-קרוטן. בזמן האחסנה הארוך של המוצר היבש ערכים אלה, ועמם גם חיוניות המוצר, ממשיכים לרדת - לאחר 45 יום באחסנה יבשה, למשל, ריכוז הבטא-קרוטן יורד בכ-50 אחוז לעומת הריכוז המקורי שלו (לספירולינה יבשה תוקף של חמש שנים!). תהליכי הפירוק פוגעים גם בטעמה של הספירולינה המעובדת, וגורמים לריחות לוואי עזים. לספירולינה קדרון, לעומת זאת, אין כל טעם או ריח לוואי. במנה היומית של ספירולינה קדרון יש פי 3 ערכים תזונתיים מאשר בספירולינה שעברה עיבוד וייבוש, והיא נספגת מהר יותר במערכת הדם. כמו כן הוכח, כי צריכת הספירולינה בצורתה הטבעית מגבירה באופן משמעותי את תחושת השובע. שיטות ההקפאה של אלג'מור מבטיחות את שימור הספירולינה לאורך זמן ללא כל איבוד ערכים תזונתיים. הספירולינה אינה עוברת חימום או עיבוד ולא מוספים לה כל תוספים מלאכותיים או חומרים כלשהם.

אני רוצה להזמין משלוח חינם עד הבית של ספירולינה. כיצד עושים זאת?

פשוט מאוד. נכנסים לחנות באתר, בוחרים את המוצר הרצוי ומזמינים. הקנייה באתר מאובטחת (ר' תקנון). אם בכל זאת אתם מעדיפים מענה אנושי – מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון (שיחת חינם) שמספרו 1-801-227-272 או להשאיר פרטים בטופס יצירת הקשר ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי. ספירולינה קדרון מגיעה עד פתח ביתכם באמצעות שליח, כשהיא קפואה (באופן ששומר את הרכיבים הפעילים שבה במצבם החיוני ביותר) ומוכנה לשימוש. המשלוח מתואם לשעה הנוחה לכם, ומגיע בתוך לא יותר מחמישה ימי עסקים (תלוי באזור בו אתם מתגוררים). ספירולינת קדרון מגיעה לכל רחבי הארץ - מדן ועד אילת. המזמינים כמות גדולה זוכים בהנחה נוספת (מעבר למבצעים הנערכים מעת לעת). הנחה ניתנת גם באיסוף עצמי ממתקן הגידול.

האם לספירולינה יש תופעות לוואי?

לספירולינה אין תופעות לוואי שליליות. לעיתים בשלב הראשון של צריכת הספירולינה חלק מהאנשים חווים קיבה רכה לכמה ימים. הסיבה היא שהספירולינה גורמת לגוף לפלוט החוצה את הרעלים שהצטברו בדם ובכבד, תהליך שיכול לקחת זמן מה, תהליך חיובי ומבורך. כמו כל תוסף תזונה, יש להקפיד על צריכת ספירולינה במינון הנכון. צריכה עודפת של ספירולינה אינה מזיקה, מאחר שהגוף מפריש אותה החוצה. עם זאת, לעתים עלולות להתפתח תופעות לוואי, בדרך כלל זמניות, ביניהן עלייה קלה של טמפרטורת הגוף עקב האצת חילוף החומרים; שינוי בתכיפות מתן צואה ושינוי הגוון שלה, עקב השינוי בפלורת המעיים והאצת תהליך ניקוי הגוף מרעלנים; כאבי ראש קלים וסחרחורות. על פי רוב, תופעות מסוג זה חולפות בתוך מספר ימים. ככלל, על חולים במחלות שונות, כגון סוכרת או מחלת כבד, או הסובלים ממצבים בריאותיים כגון בצקת, או הנוטלים תרופות שונות באופן קבוע – להיוועץ ברופא לפני צריכת ספירולינה

כיצד הספירולינה תורמת לספורטאים?

ערכיה התזונתיים של ספירולינת קדרון הופכים אותה לנכס של ממש בקרב ספורטאים מכל הסוגים ובכל הרמות. זן קדרון פותח במיוחד עבור העוסקים בספורט, ומכיל את אחוז החלבון הגבוה ביותר מבין מוצרי הספירולינה הקיימים כיום בשוק. אין פלא, איפוא, שגם ספורטאים בנבחרת ישראל לאולימפיאדת 2016 בחרו לשלב את ספירולינה קדרון בתזונתם ולצרוך אותה באופן יומיומי במסגרת אימוניהם. הוכח מחקרית כי הספירולינה תורמת באופן משמעותי לאפקטיביות האימונים. זמינותם הגבוהה באצה של חומצות האמינו החיוניות, הוויטמינים, המינרלים והאנזימים, וכן ספיגתם המהירה בגוף במהלך האימון ואחריו, תורמים לשיפור הביצועים, להתאוששות מהירה יותר של הגוף ולבניית השרירים. במקביל, נוגדי החמצון מסייעים במניעת התפתחות של דלקות ומעודדים את איחוי הרקמות ואת ההתאוששות לאחר מאמץ. ההשפעה של הספירולינה באה לידי ביטוי הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך (השפעה מצטברת): בטווח הזמן המיידי, ובמיוחד בחלון הזמן הקריטי שסביב האימון, הספירולינה מסייעת בהתאוששות מהירה של הגוף ובמניעת דלקות (הגנה מפני חמצון), מודולציה ותמיכה בבניית השרירים ובתהליכים אנאבוליים. בטווח הארוך נמדד שיפור ניכר במדדים המטולוגיים שקשורים בהובלת החמצן בגוף (המטוקריט, המוגלובין, פריטין - כולם תורמים לשיפור הסיבולת והכוח), התייעלות בניצול משאבי האנרגיה של הגוף (פרוקסידציה של שומנים), הגנה מתגברת מפני נזקי חמצון ואפקט היפוליפידי (הורדת טריגליצרידים ו-LDL, כולל הפחתת פלאק מדפנות כלי דם). לכן, גם ספורטאים שנהגו לצרוך תוספי תזונה לספורטאים (תוספי מזון לספורטאים) מעדיפים לצרוך את ספירולינת BeMore הטרייה מזן קדרון, המכילה ריכוז גבוה במיוחד של חלבון מלא ואיכותי (הכולל את כל חומצות האמינו, בהן BCAA), ויטמינים ומינרלים (בהם מגנזיום, אשלגן ואבץ) חיוניים, וכן נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) חשובים כמו בטא קרוטן וכלורופיל, וכמובן גם היהלום שבכתר: פיקוציאנין - נוגד חמצון עוצמתי שקיים בטבע רק בספירולינה בצורתה הטבעית.

מה הייחוד של הספירולינה מזן קדרון?

הספירולינה ותהליך הגידול הייחודי שלה פותחה על ידי טובי המומחים בתחום. היא בעלת הרכב עשיר במיוחד ואחוז החלבון שבה הוא הגבוה ביותר הידוע כיום. בנוסף, ספירולינת קדרון הינה היחידה בארץ שמפוקחת ומאושרת על ידי מעבדות מוסמכות של משרד הבריאות ועוברת בדיקות סדירות של בטיחות מזון הכוללות מיקרוביולוגיה, מתכות כבדות, חומרי הדברה וסניטציה של מתקן הייצור. רוב הצוות עוסק בבקרת איכות, ועל כך הדגש בחברה - גידול הספירולינה הטובה והאיכותית ביותר, ושילוב שיטות עבודה חדשניות החוסכות באנרגיה ובמשאבים ובכך גם תורמות לסביבה שבה אנו חיים.

האם ניתן לצרוך ספירולינה בזמן ההיריון/ההנקה?

מפאת רגישותו של הנושא, עד כה לא נערכו מחקרים קליניים רשמיים. אבל, במאגר הרחב והמוכר ביותר כיום לפרסומים מדעיים-רפואיים, PubMed האמריקאי, נמצאים 17 פרסומים רלוונטיים לנושא. רוב תוצאות המחקרים מעידות על כך שהספירולינה מגינה על העובר מנזקים התפתחותיים שנוצרים כתוצאה מחשיפה לחומרים טרטוגניים (מחוללי מוטציות) שונים כמו מתכות כבדות, בנזופירן ועוד. זאת, בזכות הריכוזים הגבוהים של נוגדי החמצון הייחודיים שבה. אחד המחקרים אף מראה הפחתה של אנמיה באימהות באזור מסוים בהודו שבו נהוג השימוש בספירולינה באופן מסורתי. מחקר אחר מזהיר מפני שימוש יתר כדי למנוע מצב שבו העובר מקבל עודף סידן (היפרקלצמיה) ומחקר נוסף ממליץ לא להשתמש בצורה לא מבוקרת במוצרים שהייצור שלהם לא מוסדר ולהמשיך לחקור את הנושא. בשורה התחתונה: נראה שהספירולינה אכן מטיבה כאשר צורכים אותה במינונים הנכונים ובהשגחתו של גורם תזונתי מוסמך (תזונאי או רופא). לספירולינה מזן קדרון אישור GRAS של ה-FDA, ובבדיקות שהם ערכו לא נמדדו רעילויות גם במינון גבוה. קיימים לא מעט מחקרים על רכיבים תזונתיים ספציפיים שמכילה הספירולינה ועל השפעתם החיובית בהריון, בהם נוגדי חמצון, ויטמינים וחומצות שומן חיוניות, כך שניתן להסיק שהשפעה זו נשמרת גם בצריכת הספירולינה. אנו ממליצים להיוועץ בגורם מקצועי מוסמך בכל סוגיה או שאלה הקשורה לעניין.

האם הספירולינה מזן קדרון כשרה?

בהחלט. ספירולינת קדרון נושאת בתעודת כשרות בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים וכן בכשרות מטעם רב המועצה המקומית לב-השרון.

האם ניתן להפשיר מנה, להשתמש בחלק ממנה ולהקפיא בשנית?

ככלל, אנו ממליצים לצרוך את הספירולינה בטווח הזמן המיידי של יציאתה מהמקפיא בכדי ליהנות מטריות מקסימלית ומכמות מקסימלית של רכיבים פעילים. ההקפאה האיטית בתנאים ביתיים עשויה לגרום לפירוק ולירידה באיכות המוצר. אם ברצונכם להשתמש רק בחלק מהמנה, ניתן להניח אותה על קרש חיתוך, לחלק באמצעות סכין ולהחזיר את החלק שלא נצרך באופן מיידי למקפיא (לפני שהוא מתרכך).