סופגניות שוקולד לבן וקרם ספירולינה

סופגניות שוקולד לבן וקרם ספירולינה - SimpliiGood - ספירולינה

טוב זה אומנם מתכון מושחת לרגל חג פורים אבל היי יש בוא ספירולינה טריה ואיכותית

אז איך מכינים

לבצק:

250 גרם חלב

1 ביצה

50 גרם סוכר

כף גדושה שמרים יבשים

450 גרם קמח

30 גרם חמאה רכב

כפית מלח


לקרם פטיסייר פיסטוקים וספירולינה:

1/2 2 כוסות חלב

50 גרם מחית פיסטוק

100 גרם סוכר

4 חלמונים

1 כפית וניל

3 כפות קורנפלור

טבליה אחת של פרש ספירולינה @freshspirulina


לציפוי:

300 גרם שוקולד לבן

חצי כפית שמן קנולה

2 כוסות פיסטוקים גרוסים


בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים אותו במשך שעה-שעה וחצי.

בינתים מכינים את קרם הפטיסייר

בסיר בינוני שמים חלב, מחית פיסטוק וסוכר ומביאים לרתיחה. בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את החלמונים, הוניל והקורנפלור. כאשר החלב מגיע לסף רתיחה שופכים אותו מעל תערובת החלמונים וממשיכים לערבב על אש נמוכה עד שמסמיך ונהיה קרמי וחלק. מצננים מעט, מוסיפים טבליה של ספירולינה ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.

מצננים עד לקירור מוחלט ומעבירים לשקית זילוף.

מוציאים את הבצק מהקערה ושוקלים לחתיכות של 45 גרם. מכל חתיכה יוצרים כדור ומניחים על ריבוע קטן של נייר אפייה

מתפיחים במשך 45 דקות

מחממים שמן בסיר עמוק עד שכף עץ מבעבעת כאשר מכניסים אותה לשמן. מטגנים כל סופגניה משני הצדדים (מכניסים יחד עם נייר האפייה) ומצננים.

ממלאים כל סופגנייה בקרם הפטיסייר.

ממיסים 300 גרם שוקולד לבן עם חצי כפית שמן קנולה ומערבבים עד לאיחוד השמן והשוקולד.

מצפים כל סופגניה בשוקולד כמו בסרטון וטובלים בפיסטוקים גרוסים ישר אחרי הטבילה

אפשר להכניס לכמה דק למקרר כדי שהשוקולד יתקשה


מאמרים נוספים