הספירולינה הינה מקור טבעי ועשיר במיוחד לחלבון מלא, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות ונוגדי חמצון עוצמתיים, בזכותם קיבלה את הכינוי "מזון-על".
גילויה מחדש ע"י העולם המודרני באמצע שנות ה-60 הוביל למחקרים רבים ופיתוח יישומים שונים לתועלת האדם, ביניהם יישומים בתחומי המזון, התוספים, הקוסמטיקה, התרופות וההזנה לבע"ח.

יעילות הגידול הגבוהה לאין שיעור (הכפלה כל 24-48 שעות), המתבטאת ביכולת להפיק הרבה יותר תוצרת מיחידת שטח, נפח מים ויחידת אנרגיה, ואי התלות בקרקע חקלאית לעומת כל גידול אחר הפכו את הספירולינה לענף החקלאי המבטיח ביותר לעתיד האנושות בכדור הארץ, ומעבר לו.


למעשה, השם מייצג קבוצה של אצות חד-תאיות קדומות, המצויות באופן טבעי במקווי מים עשירים במינרלים באזורים טרופיים, כגון אגם צ'אד (צ'אד), אגם בוגוריה (קניה), אגם טקסקוקו (מקסיקו) ואחרים. מקור השם הוא הצורה הייחודית של שרשראות התאים המיקרוסקופיות, שנראות בהגדלה כמו ספירלות מסתלסלות.


ספירולינה קדרון מאושרת כתוסף ורכיב מזון הבטוח למאכל אדם ע"י ה-FDA האמריקאי, ה-EFSA האירופי ואפילו משרד הבריאות הישראלי (!!). ספירולינה מוכרת ע"י ארגון המזון העולמי של האו"ם כמזון העתיד.