באופן מסורתי, הספירולינה שווקה בעולם כמוצר יבש – מן אבקה ירוקה-כחולה עם תכונות אורגנולפטיות (טעם וריח) בעיתיות שמזכירות משהו "פישי" שהגיע מהים. מאוחר יותר הפכה האבקה לכדורים או קפסולות בכדי למסך על חוויית המשתמש הבעייתית, שלא התאימה לכל אחד. אלג'מור פיתחה תהליך ייחודי וראשון מסוגו, ולמעשה הייתה הראשונה בעולם שפרצה את הדרך בקידום ומסחור השימוש בספירולינה כמוצר טרי בהקפאה. היתרון הבולט בשימוש בחומר הטרי לעומת היבש הוא הטעם העדין, שמזכיר ממרח אבוקדו או אגוזים לחלק מהאנשים, ושאינו משתלט על מנות ומשקאות וגורם לריחות וטעמי לוואי כמו האבקות. בנוסף, ואולי חשוב מכך, החומר הטרי שומר בהקפאה על פעילות מרכיביו הרגישים לתהליכי העיבוד בחום, כגון ויטמינים, נוגדי חמצון וחומצות שומן חיוניות. בדיקות מעבדה מראות שמרכיבים אלה נהרסים ברמה של 30%-90% תוך כדי העיבוד והייבוש, וכמעט ומתפרקים לחלוטין לאחר אחסנה של 90 יום בלבד בטמפ' חדר וחשופים לחמצון (למוצרים יבשים תוקף של 5 שנים...). שיקול נוסף במעבר של יצרני ומשווקי מזון למוצרים טריים הוא העלייה במודעות הצרכן והדרישה לצריכה של מוצרים טבעיים, בייצור מקומי, שאינם מעובדים בצורה אגרסיבית ובעלי חותם סביבתי נמוך.


התהליך החלוצי שלנו שם דגש על איכות ובטיחות מזון לכל אורך התהליך, מרמת חומרי הגלם הטובים ביותר ואיכויות המים הגבוהות, דרך תנאי הסניטציה והניטור של התרביות והגידול בחממות, שיטות הריכוז וההפרדה מהמים תוך שימוש בכוחות גזירה נמוכים כדי לשמר את שלמות התאים, תהליכי בקרת האיכות ובטיחות המזון המחמירים ביותר אותם החברה מיישמת ושמירה קפדנית על המוצר לאורך כל השרשרת הלוגיסטית. החברה עובדת לפי תקנות הבטיחות המחמירות של, HACCP ו-ISO9001/2015. החברה היא היחידה בארץ העובדת יחד עם שרות המזון הארצי של משרד הבריאות להסדרת נושא ייצור הספירולינה המקומי באופן רחב ומתוקן.
ספירולינה טריה - התהליך

כל המוצרים שלנו נבדקים ברמה יומיומית במעבדות החברה ונשלחים למעבדות חיצוניות מוסמכות של משרד הבריאות – שם נבדק המוצר לתכולה של מתכות כבדות, שאריות חומרי הדברה, ופעילות מיקרוביולוגית. במקביל תשתיות הייצור עוברות בדיקות סניטריות סדירות. בנוסף, כל המוצרים שלנו נושאים את תו האיכות והבטיחות של "דרך המעבדה" ואנו היחידים בארץ שעברו זיהוי טקסונומי של תרביות הגידול וקיבלו אישור רשמי לניקיון התרבית ממעבדות המחקר של אוניברסיטת בן-גוריון, כפי שנדרש.


בבדיקות מעבדה מול מוצרים דומים, נמצאו המוצרים שלנו עדיפים בצורה משמעותית – הן מבחינת רמת העקביות של ההרכב התזונתי, תכולת מוצקים (עד פי 2 ברמת המשקל היבש של הספירולינה במוצר לעומת המתחרים), תכולת חלבונים ופרופיל חומצות האמינו, תכולת חומצות השומן החיוניות והיחס שלהן לסך חומצות השומן, תכולת נוגדי החמצון, רמות הניקיון המיקרוביולוגיות והסניטציה התהליכית, רמות הנתרן (עד פי 2.5 פחות מהמתחרים), ניקיון התרביות, שלמות התאים ועוד.


הספירולינה שלנו קיבלה אישורי הכשר ע"י הרבנות הראשית וע"י ארגון בד"ץ ירושלים של העדה החרדית.