על חברת אלג'מור:
חברת אלג'מור נוסדה בתחילת שנת 2015, כחברת בת של חברת אלג'יקור – סטרטאפ מתחום
המיקרו-אצות שפעל במושב קדרון משנת 2013 .החברה מתמחה בפיתוח, גידול וייצור ספירולינה ומוצריה עבור תעשיות שונות בארץ ובעולם במטרה לממש את הפוטנציאל האדיר הטמון בה, תוך שיפור האיכות וצמצום ההשפעות הסביבתיות של אותן תעשיות מסורתיות.

פעילות החברה
החברה פועלת בגישה רב-תחומית תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות להשגת המטרות הנ"ל.
פעילות החברה נפרשת על-פני כל שרשרת הערך, משלב טיפוח הזנים, דרך אופטימיזציה של
השיטות ומערכות הגידול, הטיפול והעיבוד של התוצרת, ניטור ובקרת התהליך, אבטחת איכות, כתיבת תקנים, פיתוח מוצרים ובניית מודלים חדשים לשיווק ומיתוג בכדי להגביר את המודעות של הצרכן לתזונה ואורח חיים בריא.

אתר ייצור
נכון להיום, לחברה שני מתקני ייצור עיקריים – מתקן ראשי באזור השרון, ומתקן נוסף במושב פארן שבערבה.

שותפים
מוצרי החברה משווקים ברשתות חנויות הטבע המובילות (שופרסל גרין, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, אניס ועוד), בבתי קפה ומסעדות בריאות (קפה לואיז, קפה לנדוור, רשת הולמס פלייס ועוד), כרכיב במוצרי מזון (פרי-ניב, ממה, פאלטאס ואחרים) ודרך מובילי דעה שונים מתחומי התזונה, הכושר והטיפולים הטבעיים. החברה מייצאת חומר גלם ומוצרים לאירופה וארה"ב.

קשרים אקדמיים
החברה פועלת לקידום מחקרים ובשיתוף פעולה עם גופים אקדמיים מובילים – אוניברסיטת ת"א, בית חולים תל-השומר, בית חולים אסף הרופא, אוניברסיטת בן-גוריון, אגף הדיג של משרד החקלאות והפקולטה למדעי הים במכמורת של המרכז האקדמי רופין.

פעילות חברתית
במקביל, החברה עוסקת בפעילות חינוכית והומניטרית דרך ליווי של עמותת JustSpirulina ותלמידים בגימנסיה העברית הרצליה. פעילות זו מתמקדת בשימוש בספירולינה ככלי לחינוך טכנולוגי, מדעי ומעשי וקידום השימוש בספירולינה להתמודדות עם תת-תזונה, ובליווי פרויקטים של תלמידים בחממה האקולוגית בקיבוץ עין שמר.