כדורי תמרים, אגוזים, קליפות תפוז וספירולינה טרייה

כדורי תמרים, אגוזים, קליפות תפוז וספירולינה טרייה | Algaemor  spirulina

הקורונה הראתה לכולנו שצריך (חוש) טעם בחיים ושהעיקר הבריאות.

אז כיצד נשלב בין השניים? ממש כך:

 

כדורי התמרים המושקעים והמתקתקים, בשילוב החמיצות הרעננה של קליפות התפוז והחלבונים, הויטמינים והמינרלים של הספירולינה הטרייה הופכים את הביס המתוק הזה לארוחת ביניים מזינה. השמן שבאגוזים דואג לאזן את רמות הסוכר שבדם ושומר עליכם מנפילת סוכר לאחר האכילה, כך שתישארו עם אנרגיות גבוהות וחיוביות. כי פייר, אחרי פינוק כזה, יש לכם במה להתגאות בעצמכם!! המנה היא אפילו טבעונית, לאלו שרוצים פינוק שגם כדור הארץ בכבודו ובעצמו אוהב.

 

רכיבים:

1 חבילת תמרים בוואקום

אגוזי מלך כ- 10, שבורים גס

אגוזי פקאן כ- 10, שבורים גס

חופן אוכמניות כחולות יבשות (אם אין בבית אז אפשר צימוקים)

2 כפיות שומשום

1 קפסולה של ספירולינה טרייה https://algae.co.il/

כפיות קוקוס 2 

1/2 כפית קינמון

קוקוס לציפוי

פרוסות קליפת תפוזים חמוצות-מתוקות, רצוי אורגניות

אופציונאלי במידה ויש צורך להקשות את העיסה - אבקת קקאו ושברי עוגיות

מעט מים על מנת להשרות את התמרים מספר שעות לפני ההכנה.

 

תהליך ההכנה:

השרו את התמרים למשך מספר שעות. לאחר מכן סננו החוצה את המים, הוציאו את הגרעינים ומעכו אותם בעזרת פוד פרוססור. לחלופין, תוכלו לחמם את התמרים מעט במיקרוגל אם הם קשים.

הוסיפו את הספירולינה הטרייה ושאר הרכיבים (פרט לקוקוס) וערבבו היטב. במידה והעיסה רטובה מדי תוכלו להוסיף אבקת קקאו ושברי עוגיות לפי הצורך והטעם.

את התערובת המוכנה העבירו למשטח עבודה והפכו לנקניק שאותו תפרסו לפרוסות לאחר הקפאה בתוך נייר אלומיניום, או גלגלו לצורת כדורי שוקולד/תמרים שגם אותם מומלץ להקפיא. לפני ההקפאה אל תשכחו לפזר בכל הצדדים את אבקת הקוקוס ו/או שאר קישוטים.

בתאבון! ספרו לנו איך היה... שנאכל עם העיניים ונקנא ;)