ספירולינה טריה, מדוע מומלץ לצרוך את אצת הספירולינה במצבה הטבעי והטרי ולוותר על האבקות

ספירולינה טריה, מדוע מומלץ לצרוך את אצת הספירולינה במצבה הטבעי והטרי ולוותר על האבקות | Algaemor  spirulina
מדוע מומלץ לצרוך את אצת הספירולינה במצבה הטבעי והטרי ולוותר על האבקות והטבליות?

כיצד אצות כחולות ירוקות שגדלות באוקיינוסים ובאגמים מלוחים מגיעות לצלחת שלנו?

ספירולינה היא אצה בצבע כחול ירקרק שגדלה באופן טבעי באוקיינוסים פתוחים ובאגמים מלוחים באקלים סובטרופי, והיא נחשבת לאחד ממזונות העל הטובים והאיכותיים ביותר, המכילים את מירב הוויטמינים והמינרליים הנדרשים לבריאות האדם

הספירולינה נצרכת במשך מאות שנים בשל הערך התזונתי הגבוה שלה והיתרונות הבריאותיים המוכחים. ישנם כאלו המכנים אותה "מזון על סודי" ואפילו "נס מן הים"

עוד בתקופות הקדומות, האצטקים היו אוספים את אצות הספירולינה מאגם טקסקוקו שבמרכז מקסיקו, ועד היום היא עדיין נקטפת מאגם צ'אד אשר במערב-מרכז אפריקה ונצרכת ע"י אנשים רבים

ספירולינה סווגה לא אחת כצמח, בשל העושר שלה בפיגמנטים הצמחיים כמו גם ביכולת הפוטוסינתזה שלה. כך על פי מחקרים שפורסמו ב- Cardiovascular Therapeutics

ההבנה החדשה של הגנטיקה, הפיזיולוגיה והמאפיינים הביוכימיים של הספירולינה, דחפה מדענים לעשות בה שימוש בטיפול נגד חיידקים ומחלות. עם זאת, על מנת להשיג את מיטב הערכים התזונתיים והבריאותיים של אצת הספירולינה, מומלץ לצרוך אותה בצורתה הגולמית הטבעית

יתרונות הספירולינה הטבעית

הספירולינה מכילה מגוון מדהים של חומרים מזינים, ביניהם: כלורופיל, חלבון, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות, חומצות גרעין, סוכרים וספקטרום רחב של נוגדי חמצון. היא כוללת אחוז גבוה מאוד של חלבון (65-70%)  - הריכוז הגבוה ביותר של חלבון מכל מזון אחר, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות והופך אותה למקור חלבון מלא. עם ערך תזונתי כה גבוה, הספירולינה מספקת מגוון רחב של יתרונות בריאותיים כמעט מיד עם אכילתה

הספירולינה זמינה כיום במגוון צורות: טבליות יבשות, פתית או אבקה, וכמובן ספירולינה טריה. תהליך ייבוש הספירולינה, נמצא כמדלל את הוויטמינים, המינרלים והחלבונים החיוניים אשר מתפרקים בתהליך החימום ומייצר מוצר סופי מדולל מבחינת מרכיבים חיוניים

בתהליך חימום וייבוש אצות בטמפרטורות גבוהות, תרכובת החלבונים החשובה בעלת התכונות החזקות נוגדות הדלקתיות ונוגדות החמצון שמספקת הספירולינה, כמעט לחלוטין לא קיים. גם אם תהליך הייבוש נעשה בחום נמוך יחסית, אנו מאבדים מספר אנזימים חיוניים הנדרשים לנו באצה, במידה משמעותית.

היבט חשוב נוסף שחשוב לשקול הוא, כי לספירולינה  מיובשת יש טעם ייחודי מאוד לא נעים, מה שמרחיק אנשים רבים ממזון העל הייחודי הזה

לכן, חשוב מאוד לצרוך ספירולינה טרייה, על מנת להשיג את מלוא המרכיבים הבריאותיים החיוניים שלה. הספירולינה הטריה היא כמעט חסרת טעם לחלוטין, טעמה אינה דומיננטי והיא משתלבת במגוון ארוחות כגון: סלטים, שייקים, וכריכים. הספירולינה הטריה משמרת את כל עקרונות הבריאות הפעילים והחיוניות שהופכת אותה למזון העל המובחר והאיכותי ביותר, כך שאם תצטרכו ספירולינה טריה, גופכם יוכל לספוג את כל החומרים המזינים ואתם תוכלו לקצור את כל היתרונות הבריאותיים המדהימים כתוצאה מכך